Для отримання солоду житнього пророщується зерно, після - висушується, а потім дробиться для отримання більш дрібної фракції. Пророщені злаки містять в кілька разів більше поживних речовин, якими так багатий солод. Для їх збереження в кінцевому продукті сушку проводять при низьких показниках температури і тиску.
У солоді житньому ферментованому використовується пророщене житнє зерно, яке ферментує (термін ферментації до 12 днів), після чого сушиться при знижених температурах з поступовим підвищенням до +70 градусів.
Солод житній є джерелом вітамінів, ферментів, а також цукрів, що впливають на швидкість бродіння. Його дозування в кількості від 0.5 до 3% від маси борошна дозволяє поліпшити такі реологічні властивості тіста, як розтяжність і еластичність.
При виготовленні солоду ферментованого житнього процеси загальмовуються в процесі сушіння зерна, очищеного від паростків, і подальші реакції активізуються тільки в процесі застосування солоду.
Область застосування солоду житнього ферментованого:
- в харчовій промисловості при виготовленні хлібної або алкогольної продкуцкіі.
Користь регулярного застосування солоду житнього ферментованого:
- сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму,
- нормалізує процес обміну білків,
- сприяє зростанню м'язової маси,
- профілактика ожиріння
Харчова цінність житнього солоду ферментованого на 100 грам:
- БІЛКИ, Г - 9.6
- Жири, Г - 1.2
- ВУГЛЕВОДИ, Г - 66.4
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ккал - 316
Склад: 100% солод житній, мелений, ферментований
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, за температури нижче 20С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 6 місяців.