Протягом тисячоліть, насіння кунжуту білого застосовувалося в якості їжі, а також як джерело олії. Крім того, кунжут є однією з найстаровинніших приправ, відомих людству.
Корисні властивості кунжуту білого
Насіння кунжуту містить величезну кількість харчових волокон, вітамінів, мінералів, а також ефірних масел. Завдяки такому багатому біохімічному складу, білий кунжут є продуктом активно спалюючим жири.
Нейтралізація впливу вільних радикалів на клітини і як наслідок придушення утворення вільних радикалів. Подібна властивість кунжуту сприяє зниженню ризику розвитку хронічних хвороб.
Область застосування кунжуту
Завдяки насиченому горіховому смаку, білий кунжут широко використовують в солодкій випічці - торти, булочки, печиво. Кулінари з усього світу, також додають ці насіння в різні салати або застосовують їх як приправу для гарячих овочевих страв.
Кунжут білий, застосування якого не обмежується кулінарією, багатий найсильнішим стимулятором вироблення колагену - цинком. Завдяки цьому, його використання також поширене в косметології, для підвищення еластичності шкіри, загоєння пошкоджених тканин, скорочення зморшок, усунення вугрової висипки.
Харчова цінність продукту на 100 грам:
- БІЛКИ, Г - 19.4
- ЖИРИ, Г – 48.7
- ВУГЛЕВОДИ, Г - 12.2
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, кДж - 583
Склад: 100% кунжут білий.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.