Олія рижію одержують з рослини Рижик, сімейства хрестоцвітних.
Олія рижію видобувається з насіння, методом холодного віджиму. Саме такий спосіб його отримання сприяє збереженню вітамінів, мінералів в його складі.
Рижієва олія багата на фосфоліпіди, фітостероли, хлорофіл, Омега-3 і Омега-6 жирні кислоти, магній, бета-каротин і інші корисні речовини.
Корисні властивості Рижикової олії холодного віджиму:
- має приємний, пікантний смак;
- Стимулює апетит;
- Виводить токсини з організму;
- Приводить в норму гормональний фон;
- Покращує еластичність судин;
Область застосування масла рижію в кулінарії:
- використовують в якості заправки овочевих салатів, других страв,
- додають в тісто при випічці десертів.
З огляду на те, що при нагріванні губляться цінні речовини, рекомендується не піддавати Масло рижію термічній обробці.
Харчова цінність продукту на 100 г:
- БІЛКИ, Г – 0
- ЖИРИ, Г – 99.9
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 0
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 898
Склад: 100 % Рижієва олія, нерафінована холодного віджиму.
Умови зберігання: Зберігати щільно закритим в прохолодному і сухому місці, захищеному від світла.
Термін придатності: 6 місяців.