Виноградне борошно отримують шляхом подрібнення макухи кісточок винограду, який залишається після віджимання масла. Така борошно трохи нагадує какао за зовнішнім виглядом і відрізняється дуже приємним смаком.
Як і більшість продуктів, отриманих з насіння і кісточок рослин, виноградна борошно багата вітамінами А, С, Е і особливо вітаміни групи В. Крім того, в порошку з виноградних кісточок містить велику кількість поліненасичених жирних кислот (особливо лінолевої), різних мікроелементів і дубильних речовин – що наділяє виноградну борошно багатьма корисними властивостями.
Корисні властивості Виноградної борошна:
- Тонізуюче:
- підвищується еластичність і зміцнюються всі види тканин організму, посилюється обмін речовин, сприяючи відновленню м'язового тонусу,
- нормалізується артеріальний тиск і знижується рівень холестерину в крові,
- Стимулююче:
- благотворно діє на імунну систему,
- стимулює оновлення і відновлення клітин тканин і нервових волокон,
- регулює обмін вологи між клітинами організму,
- сприяє прискоренню загоєння ран.
До унікальним властивостям виноградного борошна можна віднести також позитивний вплив на стінки судин, нервові клітини і нейронні зв'язки організму, допомагає в боротьбі з дегенеративними захворюваннями ЦНС і кровоносної системи. Крім того, що містяться в виноградної борошні речовини сприяють прискоренню обмінних процесів та виведення з організму шкідливих речовин, що утворюються при цьому. Вітамін Е, який також міститься в порошку з кісточок, уповільнює процеси старіння в організмі, у тому числі – і вікові зміни сітківки ока: позитивний вплив біохімічного складу виноградної борошна на органи зору, можна порівняти тільки з чорницею.
Область застосування борошна виноградного:
- здобні і хлібобулочні вироби (для цього її змішують з пшеничним),
- кондитерська промисловість (наприклад виготовлення зефіру),
- східні солодощі,
- кондитерська промішленность (десерти, глазурі і крему),
- лікувальна, лікувальна та декоративна косметика
Харчова цінність продукту на 100 г:
- БІЛКИ, Г – 18.0
- ЖИРИ, Г – 10.0
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 0
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 162
Склад: 100% виноградне борошно.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.
Може містити сліди глютену ( мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами які містять в собі глютен).