Для одержання солоду житнього пророщується зерно, після - висушується, а потім гранулюється для отримання більш дрібної фракції. Пророщені злаки містять в декілька разів більше поживних речовин, якими так багатий солод. Для їх збереження в кінцевому продукті сушку проводять при низьких показниках температури і тиску.
Солод житній білий є джерелом вітамінів, ферментів, а також цукрів, які впливають на швидкість бродіння. Його дозування в кількості від 0.5 до 3 % від маси борошна дозволяє поліпшити такі реологічні властивості тіста, як розтяжність і еластичність. Житній неферментований солод часто вноситься на стадії приготування заварки (наприклад, при виготовленні такого сорти хліба, як ризький).
Солод житній білий не ферментований застосовується при переробці борошна з низькою здатністю до газоутворення.
У солоді житньому не ферментированном – процеси гальмуються в процесі сушіння зерна, очищеного від паростків, та подальші реакції активізуються тільки в процесі застосування солоду.
Область застосування солоду житнього білого не ферментованого:
- в харчовій промисловості,
- косметичні засоби,
- медичні засоби.
Харчова цінність продукту на 100 г:
- БІЛКИ, Г – 3.0
- ЖИРИ, Г – 0.0
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 46.0
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 8184
Склад: 100% солод житній, мелений
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, за температури нижче 20С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 6 місяців.