Борошно пшоняне (просяне) виділяється серед усіх зернових культур своєю гіпоалергенністю.
Користь пшона обумовлена насамперед наявністю великої кількості вітамінів групи В, каротину (вітамін А), клітковини, корисних амінокислот та мінеральних речовин: кремній, фтор, залізо, марганець, магній, мідь. Пшоняне борошно зберігає всі властивості пшоняної крупи.
Пшоняне борошно не містить глютен і має велике значення при виробництві дитячого та дієтичного харчування.
Корисні властивості пшонного борошна:
- пшоняне борошно допомагає боротися із зайвим жиром
- надає загальнозміцнюючу дію на організм людини
- виводить з організму шлаки та токсини
- приготовлені з неї страви рекомендують вживати при захворюваннях підшлункової залози, печінки, нервової, серцево-судинної системи, діабеті, атеросклерозі.
Область застосування пшоняної муки:
Пшоняне борошно використовується в італійській, українській, румунській, чуваській, татарській, узбецькій, осетинській кухнях. З неї готують хліб, коржики, мамалигу, пироги, оладки, хліб.
Оскільки в пшоні не міститься клейковини, то зроблене їхнє борошно має слабкі зв'язувальні властивості. Її краще використовувати у комплексі з іншими видами борошна.
Харчова цінність товару на 100 грам:
- БІЛКИ, Г – 11
- ЖИРИ, Г – 3.3
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 66.5
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 340
Склад: 100% пшоняне борошно
Умови зберігання: у сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20С та відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності до споживання: 12 місяців.
Може містити сліди глютену (мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами, що містять у собі глютен).