Борошно цільнозернове пшеничне - застосовується для випічки хліба та інших хлібобулочних виробів, відрізняється грубістю текстури від очищеної борошна.
Борошно пшеничне цільнозернове виробляється в результаті помелу вихідної сировини без повторної очистки, як в разі очищеного пшеничного борошна.
Відмінність цільнозернового борошна від очищеної борошна (перший, другий сорт) - вміст харчових волокон, вітамінів, антиоксидантів.
Спосіб застосування: Рекомендується цельнозернове борошно змішувати з пшеничним в кількості до 50%.
Область застосування цільнозернового борошна:
- в кулінарії при дієтичному, максимально збалансоване харчування (для випічки хліба та інших хлібобулочних виробів),
- в медицині (рекомендується для зниження ризиків інсульту, інфаркту на 47%)
- профілактика зайвої ваги (вміст клітковини в цільнозерновий пшеничного борошна допомагає контролювати вагу)
Харчова цінність продукту на 100 грам:
- БІЛКИ, Г - 11.5
- Жири, Г - 1.5
- ВУГЛЕВОДИ, Г - 67.9
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ккал - 331
Склад: 100% цільнозерновий пшеничне борошно.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.