Борошно кунжуту виготовляється з насіння кунжуту шляхом подрібнення в порошок.
Кунжутне борошно є джерелом кальцію, селену, натрію, марганцю, магнію, цинку і заліза так необхідімимі в щоденному раціоні людини.
Корисні властивості кунжутного борошна:
- амінокислоти: аргінін, пролін, метеонін, триптофан, треонін, глецін, серин, цистеїн, аланін і інші,
- насичені жирні кислоти,
- моно-і поліненасичені кислоти,
- антиоксиданти,
- фітостероли,
- вітаміни: А, РР, групи В,
- мінерали: марганець, мідь, фосфор, кальцій, цинк, залізо, калій.
Область застосування борошна з кунжуту:
- додають в тісто при випічці хлібобулочних та здобних виробів,
- використовують для заправки перших страв і соусів,
- використовують в якості кдобавкі в кондитерські вироби.
Харчова цінність продукту на 100 грам:
- БІЛКИ, Г - 45.0
- Жири, Г - 12.0
- ВУГЛЕВОДИ, Г - 32
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ккал - 416
Склад: 100% борошно з насіння кунжуту.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.
Може містити сліди глютену ( мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами які містять в собі глютен).