Борошно зеленої гречки - відносно новий продукт в Україні. Вона готується з сирої, термічно необробленої гречаної крупи. Аналогічний продукт в англомовних країнах має назву гречаний борошно.
Зелена гречка, популярна культура, яку використовують в дієтичному, максимально збалансованому харчуванні. Вегетаріанці часто вживають цю крупу, так як існує нмножество способів, її використання і застосування в їжу. У різних стравах, борошно із зеленої гречки матиме унікальний смак і може частково замінювати рибу, м'ясо і яйця.
Головна перевага муки із зеленої гречки - не містить глютен, і може використовуватися для діабетиків.
Спосіб застосування: Рекомендується гречане борошно змішувати з пшеничним в кількості до 50%.
Область застосування борошна із зеленої гречки:
- у кулінарії при дієтичному, максимально збалансованому харчуванні,
- у косметології допомагає відновити природну красу шкіри (часто міститься в масках для обличчя)
- у косметології досточно ефективна при простих і середньої тяжкості опіках (генерує новий шкірний покрив)
Харчова цінність продукту на 100 грам:
- БІЛКИ, Г – 12.6
- ЖИРИ, Г-3.3
- ВУГЛЕВОДИ, Г-62.0
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ-310
Склад: 100% борошно зеленої гречки.
Умови зберігання: у сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.
Може містити сліди глютену (мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами які містять в собі глютен).