Борошно зеленої гречки — відносно новий продукт в Україні. Вона готується із сирої, термічно необробленої гречаної крупи. Аналогічний продукт в англомовних країнах має назву гречаної борошна.
Зелена гречка, популярна культура, яку використовують у дієтичному, максимально збалансованому харчуванні. Вегетаріанці часто вживають цю крупу, так як існує нмножество способів, її використання і застосування в їжу. В різних стравах, борошно з зеленої гречки буде мати унікальний смак і може частково замінювати рибу, м'ясо і яйця.
Головна перевага борошна із зеленої гречки – не містить глютен, і може використовуватися для діабетиків.
Спосіб застосування: Рекомендується гречану борошно змішувати з пшеничним у кількості до 50%.
Область застосування борошна із зеленої гречки:
- у кулінарії при дієтичному, максимально збалансованому харчуванні,
- у косметології допомагає відновити природну красу шкіри (часто міститься в масках для обличчя)
- у косметології достатньо ефективна при простих і середньої тяжкості опіках (генерує новий шкірний покрив)
Харчова цінність продукту на 100 г:
- БІЛКИ, Г – 12.6
- ЖИРИ, Г – 3.3
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 62.0
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 310
Склад: 100% борошно зеленої гречки.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.
Може містити сліди глютену ( мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами які містять в собі глютен).