Борошно з пророщеної пшениці виробляється шляхом подрібнення просушених до твердого стану паростків пшениці, які попередньо проросли на 1-2 мм і пустили корінці.
Борошно з пророщеної пшениці натуральне не таке клейке (малий вміст глютену в складі в порівнянні зі звичайною мукою).
Застосування Муки органік еко продукт дозволяє знизити енергетичну цінність готового продукту, з неї готують млинці, коржі (зі злегка солодкуватим присмаком).
Корисні властивості борошна пророщеної пшениці:
- містить вітаміни групи В, РР,
- містить менарали: калій, кальцій, фосфор і магній,
- прискорює розщеплення їжі (за рахунок рослинних ферментів),
- вміст клітковини (стимулює роботу кишечника з очищенням від шкідливих речовин),
- харчові волокна (міститися в молодих паростках пшениці).
Застосування борошна з пророщеної пшениці:
- додавання у випічку (пряники, печиво, млинці, коржі),
- є одним з компонентів деяких сухих сніданків,
- в якості добавки при схудненні (містить клітковину).
Борошно з пророщеної пшениці склад (БЖУ).
Харчова цінність продукту на 100 грам:
- БІЛКИ, Г - 10.3
- Жири, Г - 1.8
- ВУГЛЕВОДИ, Г - 78.3
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ккал - 371
Склад: 100% пророщена пшениця.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 3 місяці.