У сучасному суспільстві все більше людей намагаються вести здоровий спосіб життя, у тому числі і в області правильного харчування. І тут обійтися без такого незвичайного для багатьох продукту, як борошно горохова досить складно.
- Борошно горохове натуральне є дієтичним, і на відміну від багатьох зернових варіантів не сприяє збільшенню ваги людини.
- Горохове борошно натуральне дійсно містить велику кількість амінокислот і вітамінів. З цієї причини деякі рецепти з горохової борошном можуть замінити м'ясо, що, безсумнівно, зацікавить вегетаріанців.
Область застосування горохової муки:
Багато любителів активного відпочинку знають, що використовується горохова борошно для риболовлі при підготовці підгодовування. Власне, дуже часто саме для цих цілей і купується дана борошно. Але це не єдина область застосування. Що ж можна приготувати з цього продукту для себе?
- Випекти хліб,
- приготувати макарони,
- горохова каша корисна для людей будь-якого віку, в тому числі і у дітей (пюре з гороху),
- кондитерські вироби, в тому числі печиво, як з сіллю, так і з цукром,
- існують рецепти, що дозволяють готувати навіть вегетаріанські ковбаски і котлети.
Але саме, мабуть, головне блюдо - це овочеві котлети. Користь від застосування горохової каші - з дієтичної точки зору дана борошно не вбирає ні тварини, ні рослинні жири при приготуванні страв.
У хлебовыпечке горохова борошно зазвичай використовується у поєднанні з пшеничного в кількості 10-20% від її маси. Це дозволяє підвищити харчову цінність продукту, додати родзинку в його смак, а також зберегти структурно-реологічні властивості напівфабрикату. Борошно з гороху нерідко є одним з основних компонентів дієтичних і вегетаріанських продуктів – ковбасок, котлет, биточків. Універсальність інгредієнта дозволяє використовувати його як для приготування солодких, так і солоних страв.
Проводиться горохова борошно з висушених колотих бобів шляхом подрібнення.
Харчова цінність продукту на 100 г:
- БІЛКИ, Г – 11.6
- ЖИРИ, Г – 2.8
- ВУГЛЕВОДИ, Г – 68.5
- ЕНЕРГЕТИЧНА ЦІННІСТЬ, ККАЛ – 298
Склад: 100% горохове борошно.
Умови зберігання: в сухих, чистих, добре вентильованих складських приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів, при температурі нижче 20 ° С і відносній вологості повітря не вище 75%.
Термін придатності: 12 місяців.
Може містити сліди глютену ( мається на увазі, що продукція виготовлена на одному підприємстві з продуктами які містять в собі глютен).